Toen Jesse in groep 7 zat, hebben we de open dag van de Boog bezocht.
Super enthousiast kwamen we hier vandaan: de sfeer was erg fijn, leerlingen waren beleefd en de school zag er verzorgd en overzichtelijk uit. Leraren vertelden over hun specialiteiten en ook leerlingen kwamen aan het woord!
Toen we een half jaar later bij 3 praktijkscholen in Deventer en Apeldoorn kwamen oriënteren met Jesse, werden we wederom warm ontvangen op de Boog. In de rondleiding en het aansluitende gesprek werd er ook veel met Jesse gesproken. Dit ervaarden we bij de andere scholen niet zo. De keus was gemaakt: Jesse wilde graag naar de Boog. Op zijn basisschool mocht Jesse een presentatie doen samen met de juf, om zijn mede leerlingen te vertellen over wát een praktijkschool nou is.
De begeleiding op de Boog vinden wij super! Er is aandacht voor de groepsvorming in het begin van het schooljaar. Er worden persoonlijke gesprekken met de leerlingen gevoerd over hun ontwikkeling op verschillende gebieden. 2 keer per jaar krijgen ouders ook een gesprek maar wanneer eerder contact gewenst is, kun je altijd contact opnemen met de mentor of trajectbegeleider. Gedurende het schooljaar worden er diverse aktiviteiten georganiseerd zoals: bezoek aan het verscholen dorp en oorlogsmuseum, voetbal toernooi, survival, pretpark, vrijetijds activiteiten….
Jesse zit nu in het 4e jaar. Hij heeft 3 dagen les- en praktijkvakken op school. De andere 2 dagen loopt hij nu stage wat hij ook héérlijk vindt!!
Samen met ouders en leerling wordt er gezocht naar een passend stage waar in de toekomst eventueel naar kan worden uitgestroomd.
Wij zijn super blij dat we voor de Boog hebben gekozen, hopelijk worden nieuwe ouders ook enthousiast voor de Boog!!!

Jesse klas 4