Mede dankzij praktijschool de Boog is Justin uitgegroeid van een jonge spring in het veld tot een zelfstandige jongeman in het bezit van zijn rijbewijs en diploma’s van MBO 1 en 2 met een baan als assistent Hovenier.
In 2012 kwamen we in contact met de Boog op de onderwijsmarkt. Er was direct een klik. Er was oog voor Justin en er werd gevraagt wat hij zou willen.
Een jongen opgroeiend op een boerderij met koeien, vrijheid en blijheid. Altijd maar in de weer.
Wat een uitkomst zou deze school hem kunnen bieden. Het paste. Gelukkig kwam het verlossende woord en kon hij starten.
Zowel wij als de leraren zagen veel kansen en geloofden in Justin zijn kunnen. De lijntjes waren kort en dat was prettig als er iets tegenzat maar ook als er juist iets goed ging. Het was altijd erg persoonlijk. Dit werd door ons erg gewaardeerd.
Justin heeft in ruim 4 jaar erg goede begeleiding gehad. Hij maakte nog stappen in het lezen en rekenen. En in zijn persoonlijke ontwikkeling. De praktijklessen vond Justin helemaal geweldig en dan met name de lessen tuin. Justin heeft diverse stageplekken gehad. Wat hij zelf had gekozen en waar hij steeds meer dingen leerde. Hij heeft ook vele certificaten kunnen behalen op de Boog. Waar hij nu altijd nog profijt van heeft.
Zijn laatste jaar alweer zo’n 4 jaar geleden heeft Justin ook bij Helicon MBO 1 mogen volgen en met vlag en wimpel slaagde hij hiervoor. Het was toen tijd om verder door te stromen en zo stopte de schoolperiode op de Boog voor Justin. Hij is de BBL opleiding gaan doen bij Helicon MBO 2.
De Schoolperiode stopte, maar de Boog volgt de leerlingen nog als ze van school af zijn. We hebben nog diverse malen contact gehad en ook is er nog ondersteuning geweest bij werkplekken vanuit de Boog. Justin is voor de zomervakantie geslaagd voor zijn MBO 2 en heeft een leuke baan. Hij wil graag nog wat cursussen gaan volgen maar het leren is wel.klaar voor hem.
Toevallig 2 weken geleden was het laatste gesprek met de Boog ze belden nog voor een laatste keer om te vragen hoe de vlag erbij hing. Het dossier Justin en de Boog is nu echt gesloten. Maar wat zijn we dankbaar en wat heeft Justin het ( meestal?) naar zijn zin gehad.


Yvonne, Gerard en Justin Schimmel