Hey mensen,
ik ben ook een oud leerling van De Boog,
Toen ik nog op de basisschool zat kon ik in groep 7 eigenlijk al kiezen naar welke middelbare school ik wilde, dit werd De Boog. Toen ik op De Boog zat kon ik het meteen erg goed vinden met alle leraren/leraressen en met mijn klasgenoten. Ik had op de basisschool de Cito toets niet gemaakt. Waarom?… Ik vond dat te lastig en heb zelfs groep 8 overgeslagen. Op De Boog heb ik stage gelopen bij:
Dierenwinkel Jumper Apeldoorn, Brasserie Briljant, Het Oude Kantongerecht Oude Apeldoornseweg (mozaïekafdeling), Papierwinkel ’s Heeren Loo, Kinderboerderij ’s Heeren Loo, Bakkerij de Zonnehoeve ’s Heeren Loo, Werkgebouw Apeldoorn Zuid (hier kwam ik uiteindelijk na m’n schooltijd te werken). Ik had genoeg vrienden, maar ik merkte wel heel vaak aan mezelf dat ik erg onzeker was, niet altijd voor mezelf durfde op te komen, en ook niet echt de populairste was. Ik was vroeger altijd gepest geweest dus dit was soms ook lastig op De Boog. Ik had een vaste mentor en dat was Jaap Scholten. Met hem kon ik echt praten over ALLES. Hoe het met me ging en waar ik moeite mee had. Omdat ik mij zo vaak negatief voelde doordat ik zo onzeker was gaf hij mij de tip met een psycholoog te praten. Dit heeft mij heel goed geholpen. Toen ik net 16 was ging ik van De Boog af en ging ik door naar Daniel de brouwerschool Ik had toen de diagnose PDDNOS gekregen. Op deze school heb ik veel vrienden gemaakt en leerde ik m’n lieve vriend Lars kennen waar ik nu al 7 jaar een relatie mee heb.
Ik was ook HEEL onzeker over “zingen/dansen op feestjes” dus ik volgde muziektherapie om die 2 onzekerheden te overwinnen, die therapie had heel erg goed geholpen en daar ben ik nog steeds erg dankbaar voor. Toen die therapie was afgelopen en ik weer zelfverzekerder was geworden in “zingen/dansen op feestjes” ging ik bij het schoolkoor, daar zong ik soms solo, en ik zong ook weer wat vaker thuis en oefende er wat vaker mee, en als ik bij een feestje was durfde ik wat meer te dansen op een feestje. Toen ik 20 was ging ik van school af en ging werken bij werkgebouw Apeldoorn Zuid.. Na een tijdje daar gewerkt te hebben ging ik daarna bij De Eetkamer Apeldoorn werken. Ik ben nu ik 22 jaar en woon op mezelf. Ik heb een lieve vriend, lieve vrienden, lieve familie, 2 schattige vissen als huisdieren en heb fijne ambulante begeleiding.
Ik volg nu therapie om zelfverzekerder/ weerbaarder/ positiever te worden.Ik heb zoals ieder mens m’n ups & downs, maar ik weet… dat als ik blijf volhouden en blijf strijden ik er echt wel kom!!

Groetjes,
Suzanne de Weger