Wat doen we in de bovenbouw?

Stage

De stage is een zeer belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Hier doen de leerlingen werkervaring op en worden ze voorbereid op een baan. De externe stage start in klas 3 met één dag per week. In klas 4 lopen de leerlingen 2 dagen stage en in klas 5 en 6 worden dat 3 of 4 dagen in opbouw naar een volledige werkweek. Meer hierover onder het tabblad stage.

Algemeen Vormend Onderwijs (AVO)

Ook in de bovenbouw wordt het onderwijs in Nederlands en rekenen in niveaugroepen aangeboden. Daarnaast krijgen de leerlingen les in burgerschap en budgetteren. Leerlingen kunnen ook kiezen uit verschillende modules, zoals ICT, Engels en verdieping Nederlands of rekenen. Daarnaast worden er regelmatig gastlessen gegeven door bijvoorbeeld: Tactus, MEE-Veluwe, ANWB en NS.

Praktijkvakken en cursussen/projecten

Leerlingen kiezen zelf welke praktijkvakken zij willen volgen. Naast de praktijkvakken die we ook in de onderbouw aanbieden, kunnen ze kiezen voor speciale cursussen en projecten. Bijvoorbeeld: werken in een winkel, werken in de schoonmaak, werken in de grootkeuken, werken in het groen of klusprojecten. Daarnaast worden in samenwerking met andere scholen soms passende cursussen aangeboden voor specifieke leerlingen.

Entreeopleiding in samenwerking met ROC

Het laatste schooljaar kunnen leerlingen die dat aankunnen en graag willen, een entreeopleiding volgen. Bijvoorbeeld assistent verkoop en retail, assistent horeca, assistent bouw en wonen, assistent dienstverlening en zorg of heftruckchauffeur. Deze cursussen vinden op een of meerdere dagen per week plaats buiten onze school (bij een ROC). Na een jaar zo’n cursus gevolgd te hebben, doet de leerling examen en kan daarmee een diploma behalen.

Entreeopleidingen in samenwerking met ROC

In het laatste schooljaar hebben de leerlingen de mogelijkheid om een Entreeopleiding te volgen. Bijvoorbeeld assistent verkoop en retail, assistent horeca, assistent bouw en wonen, assistent dienstverlening en zorg of logistiek. Deze cursussen vinden op één of meerdere dagen per week plaats buiten onze school (bij een ROC). Na een jaar zo’n cursus gevolgd te hebben, doet de leerling examen en kan een diploma behalen.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u informatie, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Vul uw gegevens in of bel ons direct op (055)  542 31 93. We staan u graag te woord.